Blogg - Senaste nytt
Hand som öppnar dörr med ett passersystem

Stärk byggnadens säkerhet med modernt passersystem!

I ett lägenhetshus finns det alltid en risk att det är mycket spring i trapphuset. Har man otur lyckas även många obehöriga ta sig in. Kanske har de lyckats stjäla en nyckel eller fått reda på koden till kodlåset. Oavsett så skapar det en otrygg tillvaro i huset vilket inte känns bra för någon. En lösning på detta problem är att investera i ett bra passersystem i er bostadsrättsförening.

 

En bostadsrättsförening har ansvar för att boende ska kunna känna sig trygga. Därför är det viktigt att inte vem som helst kan ta sig in. Ett passersystem kan ge er chansen att skapa extra säkerhet på många olika sätt. Se därför till att lägga in det som en framtida investering i er underhållsplan. Vi kommer att förklara exakt varför det är en bra investering i den här artikeln. Så läs vidare!

 

Lästips: Vi tipsar om laddstolpar för elbilsladdning och hur ni kan tillgänglighetsanpassa lägenhetshuset.

Varför inte bara ha nycklar eller kodlås?

Att ha en entré som går att öppna med nycklar eller kod har länge varit vanligt. Problemet som uppstår då är att både nycklar och koder kan komma på villovägar. Nycklar kan stjälas och koder kan spridas vidare. Snabbt blir det hundratals obehöriga som får tillgång till lägenhetsbyggnaden.

Nycklar som sitter i ett lås med suddig bakgrund

Stärk er kontroll över fastigheten med ett modernt lås- och passersystem

Här listar vi olika sätt ett modernt passersystem eller digitalt låssystem kan hjälpa er skapa en bättre kontroll över vilka som rör sig i er byggnad.

 

  • Ni kan bestämma behörighet på varje tagg eller digital nyckel. Det innebär att ni kan bestämma i förhand vilka dörrar taggen ska gå till.
  • En tidsbegränsning kan ställas in. På så vis kan ni bestämma vilka tider på dygnet det krävs taggar eller digitala nycklar.

Öka säkerheten med hjälp av passersystem med tagg

Det viktigaste för de som bor i er lägenhetsbyggnad är ju ändå att det finns hög säkerhet så att alla kan känna sig trygga. Med hjälp av ett passersystem med tagg kan säkerheten ökas på flera sätt. Här listar vi säkerhetsfördelar med ett sådant passersystem i BRF:

 

  • Taggen är personlig och går bara dit personen behöver ha tillgång
  • Händelseloggar visar var och när taggarna har använts
  • Taggarna kan spärras om de tappas bort

Bra att ha koll på

  • Se till att ni har koll på reglerna kring brandskydd så att passersystemet fungerar i enlighet med dessa regler.
  • Ett låssystem med tagg kan även kopplas till, inbrottslarm och trygghetskameror.

Dataskärm där det stor security på

Lästips: Vi informerar om inglasade balkonger och solceller för bostadsrättsföreningar.

Hur ska ni finansiera ett nytt passersystem?

Tycker ni att ett nytt passersystem hade varit värt investeringen men har lite problem med att hitta en lösning på hur ni ska finansiera det? Det är i stunden en dyr och påkostad uppgradering till lägenhetshuset och därför kan det kännas tufft att hitta pengar till det. Ett av våra favorittips för alternativa intäkter är att först göra en investering i ett smart cykelrum.

Läs mer om våra tjänster

Genom att skapa ett cykelrum med smarta lösningar för cykelparkering kan du hyra ut cykelparkeringsplatser till boende för en summa pengar varje månad. Det ger dig en extra inkomst och dina boende ett säkert ställe att parkera sin cykel. Ta del av våra tjänster för optimering av cykelrum och digital cykelmärkning.

Svar på vanliga frågor

Vad betecknar ett passersystem?

Ett passersystem låter er låsa upp dörrar utan att använda traditionella nycklar. I stället används personliga taggar eller kort för att låsa upp dörren.

Får man kopiera lägenhetsnycklar?

Att kopiera lägenhetsnycklar utan tillstånd från lägenhetshusets fastighetsägare är inte tillåtet. De är kopieringsskyddade vilket innebär att det kan krävas en beställning från fastighetsägaren eller brf för att kunna få ut nya nycklar.

Vem får installera passersystem?

Ett passersystem installeras alltid av det företag eller leverantör du har valt att beställa passersystemet från.

 

Lästips: Vi tipsar om digitala parkeringssystem för cykelrummet, fönsterbyten och informerar om smarta renoveringstips för tvättstugan