Blogg - Senaste nytt
person håller mobil som lyser gult och projekterar moln hologram

Så underlättar digital märkning cykelrensningen

För bostadsrättsföreningar och hyresvärdar är cykelrensning en återkommande sak som måste göras för att inte cykelrummen ska bli överfulla samt för att få plats med nya boendes cyklar. I den här artikeln förklarar vi hur digital märkning på cyklar kan underlätta cykelrensningen och göra så att man som bostadsrättsförening eller hyresvärd inte behöver ha cykelrensning lika ofta.

 

Lästips: Vi ger dig våra bästa tips för cykelrensning för BRF och förklarar hur ni formulerar era lappar om cykelrensning.

Hur fungerar digital märkning?

Om en bostadsrättsförening eller hyresvärd är intresserad av att använda digital märkning i sina cykelrum kan de ansluta sig till tjänsten och får då hem ett antal taggar att sätta upp i cykelrummen. Taggarna skannas sedan och gör det möjligt att se alla registrerade föremål i appen.

 

Taggar och instruktionsblanketter som ska delas ut till de boende skickas även ut. Antalet taggar som skickas ut är anpassade efter hushållets storlek. De boende ska då fästa taggarna på sina fordon och sedan, genom att ladda ner en tillhörande app och registrera sig, kunna scanna in alla fordon som tillhör dem.

 

Digital märkning bidrar med funktionen att du som fastighetsägare kan ha koll på hur många cyklar som finns i cykelrummet eller cykelparkeringen och även veta vem som äger vilken cykel. Det ger också de boende chansen att ha koll på deras cyklar. Det behöver dock inte bara vara cyklar. Det kan även vara elcyklar eller barnvagnar.

 

digital märkning med mobil och qr kod

 

Lästips: Läs mer om för-och nackdelar med cykelrensning, hur mycket det kostar att ha cykelrensning och även hur ofta man bör organisera en cykelrensning.

Fördelar med digital märkning

Här förklarar vi hur digital märkning underlättar cykelrensningsprocessen och varför det inte behövs genomföras lika ofta om cyklarna är digitalt märkta.

 

När cyklarna är märkta och det är möjligt att se vems cykel som tillhör vem skapar det en möjlighet för fastighetsägaren att identifiera ägare till möjliga övergivna eller bortglömda cyklar som finns i cykelrummet. Så när rensning av cykelrum eller cykelparkering inleds så går det genom appen att se vilka cyklar som är registrerade på vilka boende.

 

Att kunna se vilka cyklar som ägs av vilka boende gör även att cykelrensning inte behöver vara ett årligt projekt då både boende och fastighetsägare har bättre koll på cyklarna. Ni slipper hela processen med att försöka lista ut vem som äger en kvarglömd cykel och sen slänga eller sälja övergivna cyklar. Det ger en också chansen som fastighetsägare att skicka ut påminnelser till de boende som har cyklar innan de flyttar ut så att de inte glöms kvar.

 

Lästips: Vi förklarar hur lagen om hittegods fungerar och tipsar om vanliga misstag vid cykelrensning.

Svar på vanliga frågor

 

Vad för fordon kan jag märka upp?

Du kan märka upp flera fordon. De fordon vi godkänner är cyklar, elcyklar och barnvagnar.

Hur ansluter man som bostadsrättsförening till er tjänst?

Kontakta oss genom en intresseanmälan så kontaktar vi er så fort vi kan för att starta upp en anslutning. En intresseanmälan kan göras både av styrelsemedlemmar och boende som är intresserad av att BRF ska skaffa digital märkning.

Vart hittar jag den tillhörande appen?

Appen finns både på Google Play och på App Store där den heter Cykelrum.se. Där kan du enkelt skanna det tillhörande taggarna.